Melk in de mix: Braziliaanse Batida

Zuivel is zacht, vol en rijk van smaak. Niet gek dat er heel wat cocktails zijn waarin melk, room of chocolademelk een perfecte mix vormt met een pittige alcoholische tegenhanger, zoals de Braziliaanse Batida.

Braziliaanse Batida

Braziliaanse Batida

Superzomers is deze Braziliaanse Batida, op basis van Cachaça (de nationale sterke drank van Brazilië), aardbeien en gecondenseerde melk.

Shake it!

In het Portugees betekent ‘Batida’ letterlijk ‘geschud’ of ‘geslagen’. Alle ingrediënten voor deze swingende cocktail worden dus grondig door elkaar geshaked. Die ingrediënten zijn: handje aardbeien (stuk of vijf), 2 eetlepels gecondenseerde melk, paar drupjes citroensap en 30 ml Cachaça. Deze soort rum kun je gewoon bij de slijter kopen. Verder heb je nodig een laag glas of cocktailglas, een rietje, ijsblokjes en een extra aardbei voor de garnering.

Zo maak je het

Doe de aardbeien, gecondenseerde melk, citroensap en Cachaça in een blender (of gebruik een staafmixer). Mix alles tot je een glad geheel hebt. Vul het glas met ijsblokjes. Schenk de Braziliaanse Batida eroverheen. Maak een sneetje in de onderkant van de extra aardbei en schuif op de rand van het glas. Rietje erin et voilà, een glaasje vloeibare zomer!

Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
Braziliaanse Batida
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal
Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *