Melk aan planten geven? Het werkt écht

We weten allemaal dat melk goed is voor je botten, door de calcium die erin zit. Maar wist je dat melk ook een hoop andere voordelen heeft? Melk geven aan planten doet wonderen en laat de bladeren glanzen als nooit tevoren.

Melk aan planten geven

Melk aan planten geven

Dat magere of halfvolle melk goed voor onze gezondheid, was al bekend. Maar je kunt het ook op andere manieren gebruiken. Voor het verzorgen van planten bijvoorbeeld! Ja, je leest het goed. Melk aan planten geven is een wondermiddel om een gezond uitziende plant te krijgen: het maakt de bladeren groener en glanzend. Een truc die zowel werkt bij kamerplanten als bij tuinplanten, zoals de tomatenplant.

Mixje voor plantenspuit

Maar hoe verzorg je planten precies met melk? Dat is heel eenvoudig: mix een beetje water met melk in een plantenspuit en spuit dit vervolgens op je planten. Geen plantenspuit bij de hand? Maakt niet uit. Je kunt ook een beetje melk op een schone doek sprenkelen. Neem de bladeren van je planten hier voorzichtig mee af. Let op: alleen als de plant harde en groene bladeren heeft.

Melk: een natuurlijk glansmiddel

Het effect is meteen zichtbaar: de melk ontstoft én ontvet tegelijkertijd. Daarnaast houdt het ook schimmels tegen. De voedingsstoffen in de melk, zoals eiwitten en calcium, zijn erg goed voor planten. Door de bladeren schoon en gezond te houden helpt dit de plant ademen. Bovendien worden de bladeren steviger en gaan ze prachtig glanzen!

Twee keer per maand melk

Hoe vaak moet je planten melk geven? Minstens twee keer per mand is aan te raden. Zo voorkom je dat de bladeren dof worden door stof en vuil, waardoor de plant een stuk minder licht vangt. Heeft je plant bladluizen? Ook dan kun je de bladeren met melk besproeien. Spoel ze de dag erna af met warm water en je zult zien dat de meeste luizen vanzelf verdwijnen.

Duurzamere verzorging

Gooi je laatste restje melk dus niet weg. Je ‘melkafval’ maakt jouw planten hier erg blij mee. In plaats van speciale glansspuitbussen, die vol schadelijke chemicaliën zitten, kun je dus ook melk gebruiken. Werkt net zo effectief! Ook is melk een natuurlijk alternatief voor bestrijdingsmiddelen tegen schimmel en bladluis. Melk is goed voor elk én blijkt dus ook een ware delicatesse voor planten!


Comments

  1. Karnemelk schijnt ook een afweermiddel te zijn tegen woelmuizen. Dat zou twee vliegen in een klap zijn. Ik ga het zeker proberen.

  2. Ik geef mijn planten om de 10 dagen ’n scheut lauw water vermengd met melk, ze lijken het goed te doen. Vetplantjes, voetbad met weinig water met melk, weinig hè !

  3. Ik heb dit ook gedaan met melk bij mij plant.Maar mij plant krijgt witte vlekken hoe kan dit dan van komen ,en hoe behandel ik die

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *