Meer betalen voor melk: Milk for Farmers

milk for farmers

Zou jij een 15 cent meer betalen voor je melk als extra steun voor boeren? In Groot -Brittannië doen ze dat al. ‘Milk for Farmers’ heet die melk van supermarktketen Morrissons en het is een groot succes.  

Milk for Farmers

De melkprijs staat onder druk en ook in Groot-Brittannië gingen de boeren daarom de straat op om te protesteren. Om boeren een extra steuntje in de rug te geven (en natuurlijk om meer melk te verkopen), bedacht supermarktketen Morrissons ‘Milk for Farmers.’ Gewone melk, die 10 pence duurder is (14 eurocent). Dat extra geld gaat rechtstreeks naar de boer die de melk levert.

Meer betalen

Sinds 12 oktober liggen de flessen in de winkel. Op het etiket staat netjes vermeld hoeveel geld er extra naar de boer gaat. De supermarktketen schatte in dat consumenten best bereid zijn meer te betalen als ze daarmee boeren een steuntje in de rug kunnen geven.

Cheddar

En dat is ook zo. Melk van Milk for Farmers vliegt de winkels uit. Een tiende van alle melk die de keten verkoopt is van het nieuwe merk. Door het succes verkoopt de supermarkt inmiddels ook al cheddarkaas onder dezelfde merknaam. Van deze kaas gaat 47 eurocent extra naar de boer, die de melk voor de kaas leverde.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *