Loeileuke koeien-apps

Koeienapps

Melk en koeien vormen geliefde onderwerpen voor apps op je smartphone of tablet. Altijd al eens een koe willen melken, digitaal melk willen drinken of een koe als huisdier willen hebben? Vijf keer voer voor in je vrije tijd.

1. Melk een koe!

Milk the Mad Cow (iOS, Android en Windows)
Altijd al eens een koe willen melken, maar is er geen boerderij in de buurt? Met deze app is er altijd en overal een uier voorhanden. Hoe snel krijg jij de melkemmer vol? Verbeter je topscore en ontdek je melkkwaliteiten!

iTunesAndroid en Windows Phone

2. Melkmobiel

iMilk (iOS en Android)
Een grappige app, gewoon voor de heb! Op het scherm verschijnt een glas melk, die schuin gaat als je de telefoon (alias het glas) aan je mond zet. Zo is het net alsof je melk uit je telefoon drinkt. Om slagroom te maken, hoef je je telefoon alleen maar even heen en weer te schudden.

iTunes en Android

3. Koeienwaarde

Lobola Calculator (iOS, Android)
Deze applicatie beoordeelt hoeveel een vrouw waard is. Niet alleen in geld, maar ook in de hoeveelheid koeien! De app speelt in op de Zuid-Afrikaanse traditie Lobola. Wil een man zijn aanstaande vrouw ten huwelijk vragen, dan onderhandelt hij eerst met haar familie over haar bruidsprijs. Vroeger werd die in vee betaald. Om te bepalen hoeveel koeien een vrouw waard is, wil de app onder andere haar lichaamsmaten weten, of ze eerder getrouwd is en of ze een baan heeft.

iTunes en Android

4. Lekker lokaal

De Boerenmarkt (iOS en Android)
Haal jij je melk of andere verse producten bij de supermarkt of de lokale boer? Misschien weet je niet eens waar je dichtbij vers gemelkte melk kunt halen. De Boerenmarkt-app wel! Zoek op locatie, product of productcategorie en de app vertelt je welke dichtsbijzijnde boeren het betreffende product aanbieden, inclusief routebeschrijving.

iTunes en Android

5. Koe als huisdier

Talking Cow (iOS)

Een koe die je napraat. Geen papegaai dus, maar echt het dier met vlekken dat melk geeft. De koe luistert naar de muziek en gesprekken om je heen en herhaalt ze met een grappige koeienstem. Waarschuwing: overmatig gebruik kan boe-geroep opleveren in je omgeving.

iTunes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *