Leuke (boeren)dingen doen

Leuke (boeren)dingen doen

Van helpen met koeien melken tot boerengolf spelen, er zijn een heleboel leuke (boeren)dingen te doen. Dus zoek je nog wat activiteiten voor deze vakantie, dan hebben wij een paar tips voor je. Ook als het regent!

Openluchtmuseum Arnhem

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem mogen de kleintjes helpen met het verzorgen van de koeien, kippen konijnen en andere dieren in de stal. Voor grotere kinderen is er een knuffelwei. In het museum staan originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje en een melkfabriek. En voor een ranja, boerenjongens of koffie verkeerd ga je naar het Boerencafé. Het Openluchtmuseum is iedere dag open.

Koeien melken in Friesland

Boek een boerderijmiddag in het Friese Workum. Dan hebben de kinderen een hele middag plezier terwijl ze zien waar de melk vandaan komt. Ze mogen meehelpen op een echte melkveehouderij en gaan koeien en kalfjes voeren, de koeien ophalen uit de wei en natuurlijk ook helpen met het melken. Daarna kunnen ze nog spelen met de poesjes en konijntjes en krijgen ze pannenkoeken toe. Tot en met half september, op afspraak: 06 – 20 27 88 01 of info@klameare.nl.

Oogstfeest op de Veluwe

Tijdens het jaarlijkse oogstfeest van Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek, altijd op de tweede zaterdag in augustus, zie je oude ambachten en klederdrachten uit het hele land. Met een stoommachine wordt het graan gedorst en er is een show met oude tractoren. Voor de lekkere trek zijn er boerenpannenkoeken, gehaktballen en kruudmoes. Verder laten boeren op die dag hun beste koeien keuren en lopen kinderen met kalfjes langs de keurmeesters. Het oogstfeest van het Boerderijmuseum is dit jaar op zaterdag 8 augustus.

Kaasmuseum Alkmaar

Dé kaasstad van Nederland is natuurlijk Alkmaar. Daar kun je op vrijdagochtend naar de beroemde kaasmarkt op het Waagplein. In het 14e eeuwse Waaggebouw aan hetzelfde plein zit ook het Hollands Kaasmuseum. Hier staan de twee bekendste kazen van Nederland centraal: de kleine ronde Edammer kaas en de grote platte Goudse kaas. Alles over het vak van kaasmaken en de wereld van de Hollandse kaas. Het Kaasmuseum is iedere dag open, behalve op zondag.

Boerengolf

Zin in iets actiefs? Doe dan eens een potje boerengolf. Inderdaad, dat is golfen in een weiland, met een emmer als hole en een stok met klomp eraan als golfclub. Twee teams spelen tegen elkaar en proberen de bal in zo min mogelijk slagen in de tien holes te krijgen. Er zijn in ons land zo’n 200 boerengolfbanen, dus je vind er altijd wel een bij jou in de buurt. Zelfs in het buitenland kun je boerengolf spelen, van Finland tot Canada.

Fijne vakantie!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *