Latte Art: kunst in een kopje koffie

Het oog wil ook wat als je een cappuccino bestelt. En daarom is er Latte Art: kunst in het melkschuim van je koffie. Het is een wereld op zich, met zelfs een wereldkampioenschap.

latte art

Latte Art

Hoe maak je echte kunst van een cappuccino? Dat doen de beste barista’s met Latte Art, kunst in melkschuim. Je kent vast al de Rosetta, het vormpje dat het meeste lijkt op een soort dennenboom, gemaakt van harten. Een beetje barista kan die perfect maken.

Wereldkampioenschappen

Maar er zijn nog veel meer dingen die echte melkkunstenaars kunnen maken van het melkschuim van volle melk. De mooiste kunst is te zien tijdens de wereldkampioenschappen. Daar strijden 36 landskampioenen tegen elkaar. In 2015 werd Nederland vertegenwoordigd door Nick Vink (23) uit Oss.

Twintig liter melk per dag

Nick is barista bij koffiezaak H32 in Oss en trainde heel intensief om zich voor te bereiden op de titelstrijd. Alles draaide om melk. “Het was zelfs zo erg dat ik ’s nachts droomde van de figuurtjes”, vertelde hij aan een verslaggever van het Brabants Dagblad. Hij trainde per dag tot wel dertien uur, en gebruikte daarbij met gemak twintig liter melk.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.