Koreanen ontdekken kaas

Aziaten eten van oudsher weinig zuivel. Maar de tijden veranderen. In Zuid-Korea is kaas steeds populairder, ook als ingrediënt in traditionele gerechten.

kaas in korea

Lactose-intolerant

De grootste kaaseters in Oost-Azië zijn de Japanners, maar buurland Zuid-Korea is bezig aan een inhaalslag. Van huis uit eten Aziaten weinig zuivelproducten. Vergeleken met bijvoorbeeld Europeanen zijn ze vaker lactose-intolerant. Kaas bevat echter veel minder lactose dan bijvoorbeeld melk. Nederlandse kaas bevat vaak helemaal geen lactose. Vandaar dat ook mensen met lactose-intolerantie gewoon van kaas kunnen genieten.

Kaas in Korea

Bekende traditionele gerechten in Zuid-Korea zijn kimchi (kool), sojabonen en chilipasta. En laten deze nu net als kaas gefermenteerd zijn. Wat dat betreft zullen Koreanen dus makkelijk kunnen wennen aan kaas. Een verklaring voor de groeiende populariteit van kaas in Korea is dat ze hier steeds meer buitenlandse gerechten eten. Denk aan pizza, cheeseburgers of een kaasplankje bij de rode wijn.

Minder pittig

Daarnaast verwerken de Koreanen kaas ook steeds vaker in hun traditionele gerechten. Bijvoorbeeld in noodlesoep of roergebakken rijst – die vaak pittig zijn door het gebruik van hete pepers. En laat kaas (net als melk) nu net de eigenschap hebben om de pittigheid in deze gerechten te verzachten. Een perfecte combinatie dus.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *