Klontje melk in je koffie?

Zit jij ook altijd zo te pielen met melkcupjes en zakjes creamer? Speciaal voor jou (en de rest van de mensheid) ontwikkelden Duitse wetenschappers een milieuvriendelijke oplossing: een klontje melk voor in je koffie.

klontje melk in je koffie

Handig zijn ze zeker, die melkcupjes met lekker lang houdbare romige melk voor in de koffie. Maar helaas niet heel milieuvriendelijk. Want doordat het cupje vaak uit zowel aluminium en plastic bestaat, is recyclen niet heel eenvoudig.

Milieuonvriendelijk

Zeker in Duitsland wordt dat gezien als een probleem. Begin 2016 verbood Hamburg als eerste stad ter wereld zelfs het gebruik van de melkcupjes in overheidsgebouwen om milieuredenen.

Oplosbaar melkcupje

Een team van wetenschappers van de Martin Luther University of Halle-Wittenberg kwamen met dé oplossing: een melkcupje dat oplost wanneer je het in een warm drankje laat vallen.

Klontje melk in je koffie 

Het klontje melk voor in je koffie is een portie vloeibare koffiemelk met daaromheen een laagje sucrose, als je van suiker in je koffie houdt, of erythritol als je minder zoete koffie wil. Als je echt alleen melk in je koffie wilt, dan moet je nog even langer wachten op een versie van de melkklontjes zonder korstje van zoetstoffen. De wetenschappers werken hard aan die versie.

Drie weken houdbaar

De cupjes kunnen worden bewaard bij kamertemperatuur en zijn drie weken houdbaar. Wanneer ze op de markt komen is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *