Kaasthee: alles wat je moet weten over dit trendy drankje

Melk en koffie: dat is een logische combinatie. Maar kaas en thee? Wij zouden er ook niet zijn opgekomen, maar het bestaat en het is zelfs een trend aan het worden. Alles wat je moet weten over kaasthee.

Cheese tea, ijsthee met een roomlaagje

Even voor de duidelijkheid: kaasthee is niet warme thee, waar je een plakje kaas doorheen roert. Het is ijsthee met daarop een laagje zachte kaas (gemaakt van wei), die meer lijkt op een soort slagroom dan op kaas. Het lijkt daardoor meer op een glas bier dan op een kop thee met melk. En het heet dus niet alleen kaasthee, maar ook cheese tea.

Trend in Azië en VS

Kaasthee is afkomstig uit Azië en is daar razendpopulair. De meeste mensen kopen het om mee te nemen (en om er mooie foto’s van te maken voor Instagram). Naast het romige laagje roomkaas wordt het drankje vaak ook nog voorzien van een topping met lekkere smaakcombinaties. Denk dan aan bijvoorbeeld aan chocolade, zoute karamel of fruitsmaken. Voor bijvoorbeeld Friesland Campina is het een van de speerpunten voor de groeistrategie in dit werelddeel. Inmiddels is cheese tea en is het overgewaaid naar een aantal hippe theezaakjes in New York en Los Angeles. Het is onder andere verkrijgbaar bij de keten HeyTea, met bijna zeventig vestigingen in twaalf steden.

‘Goede smaakcombinatie’

Volgens de liefhebbers is kaasthee heerlijk. De zoute smaak van de kaas gaan blijkbaar goed samen met de bloemige smaak van thee. Bovendien zorgen de eiwitten in de kaas dat de thee minder bitter smaakt. En dat is bijvoorbeeld ook de reden dat koffie en melk zo’n goede combinatie zijn. Je kunt kiezen uit de smaken ‘cream cheese’, ‘crème brûlée’ en ‘mild cheddar’.

2500 koppen kaasthee per dag

Per dag verkoopt de keten al ruim 2500 koppen chease tea per dag. In Nederland moet je goed zoeken om ergens kaasthee te kunnen kopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *