Kaasthee: alles wat je moet weten over dit trendy drankje

Melk en koffie: dat is een logische combinatie. Maar kaas en thee? Wij zouden er ook niet zijn opgekomen, maar het bestaat en het is zelfs een trend: Chinese millennials staan er uren voor in de rij. Alles wat je moet weten over kaasthee.

Kaasthee, ijsthee met een roomlaagje

Even voor de duidelijkheid: kaasthee is geen warme thee waar je even een plakje kaas doorheen roert. Het is ijsthee met daarop een laagje zachte kaas (gemaakt van wei), die meer lijkt op een soort slagroom dan op kaas. Het lijkt daardoor meer op een glas bier dan op een kop thee met melk. En het heet dus niet alleen kaasthee, maar ook cheese tea.

Trend in Azië

Het drankje is afkomstig uit Azië en is daar razend populair. In China, maar ook in Zuid-Korea en Japan, staan jongeren ervoor in de rij. Voor ons klinkt een portie kaas in thee als een bizarre combinatie. Kaas drink je toch niet? Maar Chinese consumenten vinden er niks geks aan. Zij zien kaasthee als een variant van Taiwanese melkthee, alleen dan lekkerder.

Er is ook kaaskoffie..

Over bizarre combinaties gesproken. Er is ook kaaskoffie. Dat heeft Kaffeost en ook dat is in opkomst…

2500 koppen cheese tea per dag

Kaasthee is onder andere verkrijgbaar bij de keten HeyTea, met 276 vestigingen in China. Elk filiaal verkoopt ruim 2500 koppen per dag! Inmiddels is cheese tea overgewaaid naar hippe theezaakjes in New York en Los Angeles en vormt het een inspiratie voor andere merken. Voor bijvoorbeeld Friesland Campina is kaasthee een speerpunt voor de groeistrategie in Azië.

Sensatie op Instagram

De meeste mensen kopen kaasthee om mee te nemen én er mooie foto’s van te maken voor Instagram. Je kunt kiezen uit smaken als ‘cream cheese’, ‘crème brûlée’ en ‘mild cheddar’. Naast het romige kaaslaagje wordt het drankje vaak ook nog voorzien van een topping met lekkere smaakcombinaties. Denk dan aan bijvoorbeeld aan chocolade, zoute karamel of fruitsmaken.

‘Goede smaakcombinatie’

Volgens liefhebbers is kaasthee heerlijk. De zoute smaak van de kaas gaat blijkbaar goed samen met de bloemige theesmaak. Bovendien zorgen de eiwitten in kaas dat de thee minder bitter smaakt. Om diezelfde reden zijn koffie en melk zo’n goede combinatie. In Nederland moet je goed zoeken om ergens kaasthee te kopen, maar kenners denken dat het een klassieker wordt.

https://www.instagram.com/p/BZCWIA_jnJ0/


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *