Kaasfestivals? 5 tips voor échte liefhebbers

Het festivalseizoen is weer aangebroken. Verleidelijk nieuws voor alle kaasliefhebbers: er zijn dit jaar verschillende festivals gewijd aan kaas. En niet alleen in Nederland, ook in Engeland hebben ze wel kaas gegeten van kaasfestivals.

kaasfestivals

1. Kaaspop in Edam

Kaasfestivals? Jazeker, want in combinatie met muziek is alles nóg lekkerder. Festivalliefhebbers kunnen op zaterdag 18 mei hun hart ophalen tijdens Kaaspop. Elk jaar treden er bekende en nieuwe bandjes op tijdens dit jaarlijkse festival. Er zijn meerdere podia waaronder op de Kaasmarkt: een karakteristiek Edams decor voor verrassende optredens en acts. Trek gekregen van het dansen? Op de Food Allee verzamelen zich vrolijke foodtrucks waar onder meer knapperige tosti’s worden gebakken.

2. Kaas & Couscous Festival in Gouda

Een industrieterrein aan de Hollandsche IJssel bij kaasstad Gouda is getransformeerd tot een levendige stadsoever. Hier vindt op 8 juni het Kaas & Couscous Festival plaats. Dit gloednieuwe multiculturele feest staat in het teken van verbinding. Het idee is dat mensen aan lange tafels aanschuiven en van elkaars cultuur proeven. Met livemuziek, workshops, food en non-food kraampjes is er van alles te beleven voor jong en oud.

3. Big Cheese Festival in Engeland

Kaasmakers van over de hele wereld komen deze zomer samen in het Engelse Wales. En wel op het sfeervolle landgoed van Caerphilly Castle, het op één na grootste kasteel in Groot-Brittannië. Het meerdaagse Big Cheese Festival duurt van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli en is een paradijs voor fijnproevers. Zo kun je live kookdemonstraties bijwonen en is er een ambachtelijke kaasmarkt. Ook zijn er optredens van lokale bandjes en cheesy dj’s.

4. SensationKaas in Gouda

Dansen op de beats van Goudse dj’s zoals Die Käse Brüder terwijl er Goudse kazen worden geserveerd door de leukste kaasmeisjes van de stad. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan mag je SensationKaas niet missen. Dit is het slotfeest van de beroemde kaasmarkt in Gouda. Op zondag 1 september beleeft het kaas- en dansevenement zijn negende editie: dan smelt Gouda weer de kazen op een bijzondere locatie.

5. CheeseFest in Groot-Brittanië

Voor het allergrootste kaasfestival ooit moet je in Groot-Brittannië zijn. CheeseFest doet maar liefst dertig locaties aan. Van Londen tot Liverpool en van Manchester tot Glasgow. Wat je kunt verwachten? Muziek, wijn en natuurlijk heel veel kaas in alle soorten, maten en smaken. Denk aan raclette, mozzarellasticks en overheerlijke cheesecakes. Dus heb je nog een tripje naar de UK op de planning staan? Check dan snel of het samenvalt met één van de kaasfestivals van CheeseFest.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *