Kaas kun je leren eten

Hou je niet van kaas? Dan moet je gewoon beter je best doen zeggen Zuid-Koreaanse wetenschappers. Zij ‘leerden’ een groep proefpersonen kaas lekker te vinden, zelfs als ze het aanvankelijk helemaal niet lustten.

kaas kun je leren eten

Kaas kun je leren eten

Net zoals je koffie moet leren drinken, of wijn, zo kun je dus ook leren om van kaas te houden. Althans, dat blijkt dus uit het onderzoek door Zuid-Koreaanse wetenschappers.

Geen kaasland

Zuid-Korea is niet bepaald een kaasland, maar daar lijkt de laatste jaren verandering in te komen. Vandaar dat kaasmakers van over de hele wereld hun best doen om hier hun producten aan de man en vrouw te brengen.

Zes verschillende kazen

Vandaar dus ook dit onderzoek. Hoe werkte het? De onderzoekers lieten 78 proefpersonen (allemaal vrouwen) gedurende een maand acht keer zes verschillende kazen proeven. Brie, Emmental, Gorgonzola, Gouda, Parmigiano-Reggiano en een pittige Cheddar.

Gorgonzola blijft ‘niet lekker’

En wat bleek? Zelfs de vrouwen die de kazen aan het begin van de proef niet lustten, gingen de kazen toch steeds lekkerder vinden. Nou ja, bijna alle kazen dan. Want de Gorgonzola en Parmigiano-Reggiano werden er volgens de proefsters niet lekkerder op… Zo zie je maar; van kaas kun je leren genieten. Voor je ’t weet zit je straks wellicht zelfs met de grootste kaashaters lekker aan de kaasfondue.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *