IJskoude snack: frozen choco yoghurt bites

Een combinatie van ijsbonbons en frozen yoghurt. Dat is misschien wel de beste omschrijving voor frozen choco yoghurt bites. Deze TikTok-trend is de perfecte snack voor op een warme dag. Zo maak je deze ijskoude lekkernij zelf.

frozen choco yoghurt bites

Zelfgemaakt ijs, maar dan nét wat gezonder

Wat is er nu lekkerder dan ijs op een zonnige dag? Maar soms wil je in plaats van ijs liever iets dat net wat gezonder is. En ziedaar: frozen choco yoghurt bites. Deze naam – een hele mondvol – staat voor bevroren clusters van yoghurt, gevuld met verse vruchten en nootjes. Om het af te maken, worden de clusters gedipt in pure chocolade die ook weer opstijft in de vriezer. Het resultaat is romig, knapperig en heerlijk zoet.

Volle of Griekse yoghurt, fruit en noten

De trend van frozen choco yoghurt bites hebben we te danken aan, hoe kan het ook anders, TikTok. Het belangrijkste ingrediënt voor deze snack is natuurlijk de yoghurt. Je kunt volle yoghurt gebruiken of Griekse yoghurt. Daarnaast ben je vrij om te variëren met verschillende soorten fruit, noten en combinaties daarvan. Rood fruit en blauwe bessen zijn bijvoorbeeld erg lekker in frozen yoghurt bites. Maar je kunt ook banaan of abrikoos gebruiken.

Zomers tussendoortje of smakelijk dessert

Omhuld met pure chocolade en gevuld met knapperige nootjes, zijn frozen yoghurt bites een heerlijk zomers tussendoortje. Je kunt ze ook als dessert serveren. Ideaal is dat je ze van tevoren kunt maken. En heb je teveel gemaakt? Geen punt, frozen choco yoghurt bites blijven in de vriezer zeker een maand goed. Of je ze nu met aardbeien, frambozen of cranberries maakt, deze zomerse snack stelt niet teleur – en is terecht een social media-sensatie.

Ingrediënten

  • 250 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen of een mix)
  • 200 gram volle yoghurt
  • 3 eetlepels ongezouten pistachenootjes
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram pure chocolade
  • Snufje zeezout (optioneel)

Verder nodig: Vriezerbestendige schaal of bakplaat, bakpapier, pan en hittebestendige kom.

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een kom en meng de honing er doorheen.
  2. Snijd de rode vruchten in kleine stukjes. Bij de blauwe bessen is dat niet nodig.
  3. Verdeel de vruchten samen met de pistachenootjes gelijkmatig over de yoghurt.
  4. Leg een vel bakpapier op een vriezerbestendige schaal of bakplaat.
  5. Giet hoopjes van het yoghurt-fruit-notenmengsel op het bakpapier.
  6. Zet de schaal met yoghurtclusters in de vriezer en laat ze in 1 à 1,5 uur hard worden.
  7. Breek na 1 uur de chocolade in grove stukken.
  8. Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  9. Vul een pan voor een deel met water en zet deze op een zacht vuurtje.
  10. Plaats de kom met chocolade boven de pan.
  11. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer goed door tijdens het smelten tot er een gladde massa ontstaat.
  12. Doop de yoghurt bites in de chocolade totdat ze helemaal bedekt zijn.
  13. Zet dit nog 10 tot 15 minuutjes in de vriezer om de chocolade te laten opstijven.
  14. Haal de frozen choco yoghurt bites uit de vriezer en serveer ze direct.

Variatietip: Voor een extra smaaksensatie kun je (na stap 12) nog een snufje zeezout over de yoghurtclusters strooien. Een beproefde combinatie: de knapperige zoete chocolade wordt versterkt door het hartige zeezout.

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *