Creepy halloween cocktail met melk

Je kunt ‘m natuurlijk altijd maken, maar eigenlijk is 31 oktober – Halloween – hét perfecte mixmoment voor deze cocktail op basis van pompoensap, wodka en melk.

halloween cocktail

Populair feestje

Nederlandse kinderen hebben Halloween liefdevol omarmd. Snappen we. Eng verkleed in het donker op jacht naar zakken vol snoep; er zijn ergere dingen. Ook bij volwassenen doet de import party het steeds beter. Snappen we. Eng verkleed in het donker een feestje vieren; er zijn ergere dingen.

Pompoentje pureren

Mocht je morgen zelf een Halloweenparty organiseren, probeer dan eens deze pumpkin cocktail. Een deel van de ingrediënten is typisch Amerikaans, maar er zijn goede alternatieven. Dit heb je ervoor nodig: 45 ml wodka, 30 ml pompoensap (delicatessenwinkel, zelf maken kan ook: vruchtvlees van een pompoen in blokjes snijden, 2 minuten in de magnetron, beetje water, appelsap of ananassap erbij, pureren met staafmixer, alles in een zeef gieten, sap opvangen), 20 ml gecondenseerde melk, 20 ml amandelmelk, flinke snuf pumpkin pie spice (of gebruik speculaaskruiden, vrijwel hetzelfde en overal verkrijgbaar).

Halloween cocktail werkwijze

Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker, flink schudden en in glas gieten. Garneren met nog wat pumpkin pie spice.

Net echt: ‘nepbloed’

Really creepy wordt je cocktail als je de buitenkant van het glas eerst voorziet van een paar stralen kleverig nepbloed. Dat maak je ook heel makkelijk zelf. Breng 200 ml water aan de kook, 100 gram suiker erbij, roeren tot alle suiker is opgelost, beetje laten afkoelen. Eetlepel maïzena erdoor roeren, samen met 15 druppels rode en 5 druppels blauwe voedingsmiddellenkleurstof. Wat ‘bloed’ op een lepeltje doen en mooie druipers op het glas maken. In de koelkast laten opdrogen voor het beste resultaat.

Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
Halloween cocktail
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *