Een groene smoothie is misschien wel het gezondste drankje dat je kunt drinken. Lekker licht met melk en alle goeds van fruit, zuivel én groenten.
Recept lichte groene smoothie op basis van melk
Groente: onverhit het beste
Eet jij elke avond trouw je twee ons groenten bij je warme hap? Goed bezig. Maar het kan nog gezonder. Door je groenten niet te koken of roerbakken, maar rauw te verwerken. In een groene smoothie, bijvoorbeeld! Door spinazie te koken, stomen of wokken verlaagt het niveau van het gezonde stofje luteïne aanzienlijk. Daarom kun spinazie het beste rauw aan je smoothie toevoegen.
Lichte smoothie op basis van melk
Smoothies op basis van yoghurt zijn populair, maar probeer het ook eens met melk! Lekker licht en luchtig, en met alle goede voordelen van zuivel: eiwitten, vitamine B2 en B12, foliumzuur, calcium, kalium en magnesium.
Deze smoothie bevat fruit, spinazie én melk: win-win-win dus.
Dit heb je nodig:
- ½ mango
- 1 kleine banaan
- 300 ml volle melk
- 4 perssinaasappels (of 300 ml vers sap)
- 100 g wilde spinazie
Extra nodig: blender, citruspers
Zo maak je het:
Stap 1: Pers de sinaasappels
Stap 2: Snijd de mango en banaan in stukken
Stap 3: Voeg het sinaasappelsap en alle andere ingrediënten samen in de blender.
Stap 4: Mix tot er een gladde drank ontstaat
Stap 5: Serveer in een longdrinkglas