Goede voornemens: dit zijn onze 4 tips

Ieder jaar staat het goede voornemen om gezonder te leven bovenaan een hoop lijstjes. Misschien wil je wat kilo’s kwijtraken, of je gewoon fitter voelen. Om je op weg te helpen zetten we wat tips op een rij, zodat jij jouw doelen weet te behalen.

Goede voornemens zuivel

Tip 1: Kies vaker voor yoghurt of kwark

Wil je afvallen? Dan moet je zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt. Zoek dus naar voeding met veel goede voedingsstoffen en vezels, maar met weinig calorieën. Een manier om dat voor elkaar te krijgen is door yoghurt en/of kwark aan je eetpatroon toe te voegen. Kies wel voor de magere varianten, zonder toegevoegde suikers, anders schiet het niet op met je goede voornemens.

Tip 2: Pas op met melkvervangers

We stipten het net al even aan: als je wilt afvallen, moet je zorgen voor een dieet met genoeg voedingsstoffen. In zuivelproducten ontbreekt het daar niet aan. Calcium, magnesium, eiwitten en vitamine B12, melk zit er vol mee. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld ‘havermelk’, ‘sojamelk’ en ‘amandelmelk’. Hoewel ze gezond lijken, bevatten ze vaak veel minder gezonde voedingsstoffen dan koemelk. Het is niet voor niets dat je magere en halfvolle zuivel wel, en de meeste melkvervangers niet in de Schijf van Vijf tegenkomt.

Tip 3: Stap uit je comfort zone

Goede voornemens zijn een ideale gelegenheid om nieuwe dingen te proberen. Heb je bijvoorbeeld ooit van hartige yoghurt gehoord? Het is yoghurt met gezonde toppings, zoals komkommer, munt, tomaatjes of pijnboompitten. Je kunt als onderdeel van je goede voornemens ook een andere soort yoghurt proberen, zoals ayran, een zoute yoghurtvariant die erg voedzaam is. Doe eens gek, experimenteer met eten en misschien ontwikkel je nieuwe gezonde gewoontes!

Tip 4: Ga op zoek naar gezonde alternatieven

Hoewel minder vet niet altijd beter is (vetten zijn immers ook voedingsstoffen), kan het voor de meeste mensen geen kwaad om eens kritisch naar hun vetinname te kijken. Een makkelijke manier om minder vet te eten is natuurlijk om vaker light-producten te kopen. Toch moet je voor sommige producten iets meer moeite doen. Zo maakten we eerder een tabel waarin je kunt zien hoeveel vet er in welke kaassoort zit en ontdekten we gezonde melkchocolade!

Succes met je goede voornemens!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *