Gin yoghurt? Dat bestaat echt…

Ook zo gek op Gin & Tonic én yoghurt? Even gauw naar London dan. In Britse supermarkten verkopen ze namelijk sinds de zomer van 2017 Gin yoghurt (met 0,25% alcohol)…

gin yoghurt

Ginaissance

De populariteit van Gin & Tonic is enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Dus dat er allerlei aparte voedingswaren zouden worden gemaakt met de smaak van dit typisch Britse mixdrankje. Het fenomeen heeft zelfs een naam: de ‘ginaissance’.

Gin yoghurt

En dus is er van alles en nog wat met gin en tonicsmaak. Van zalm tot popcorn en van snoepjes tot ijs, dat in de zomer van 2017 ook even in Nederland te koop was. En sinds kort dus ook gin yoghurt. Er zit zelfs een spoortje alcohol in:0,25%. De yoghurt is daarom alleen voor volwassenen.

Jeneverbes

Net als vodka is gin eigenlijk zo goed als smaakloos. Die typische gin & tonicsmaak is afkomstig van de jeneverbes. Gin is namelijk gewoon een Britse variant van oer-Hollandse jenever.

Likeur met yoghurtsmaak

In Nederland is er nog geen gin yoghurt. Maar als jij niet kunt wachten om die twee smaken te mengen met wat alcohol is er al wel een likeur op basis van jenever met yoghurtsmaak.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *