Een koe op je dak in 2030

koe op je dak

Het klinkt raar, maar volgens trendwatchers is een koe op je huis over 15 jaar vrij normaal. Er zitten namelijk veel meer mogelijkheden in daken dan mensen nu weten. Dakdieren zijn de nieuwe moestuinen.

Een koe op je dak is geen grap. Steeds meer mensen willen de volledige potentie van hun dak benutten. Naast zonnepanelen of een kek dakterras zijn de mogelijkheden eindeloos. Het enige wat je nodig hebt is een beetje verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen. Een sappige grasweide? Geen probleem.

Aaibare Dexter

De grasweide kan makkelijk een grazende koe huisvesten. En wie een ‘normale’ koe niet ziet zitten kiest voor een Dexter-koe. Dit miniras wordt maximaal 95 centimeter hoog, heeft een hoog aaibaarheidsgehalte en niet onbelangrijk: ze trapt je grasdak niet kapot. Last but not least draagt ze waarschijnlijk bij aan de sociale samenhang in de buurt.

Koe op je dak

Een minikoe op je dak laten grazen betekent drie vliegen in een klap. Ze geeft je melk en plezier en daarnaast zorgt de grasmat eens voor uitstekende isolatie van je huis. En het ziet er ook nog geweldig uit! Voor wie geen plat dak heeft, is de berggeit trouwens een goed alternatief. En ook dit is geen grap.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.