Drie makkelijke recepten voor op de camping

Het is zo heerlijk kneuterig, koken op de camping. Maar op één of twee pitjes een lekkere, voedzame maaltijd bereiden is wel een uitdaging. Deze recepten zijn een makkie en gegarandeerd een succes.

campinggerechten

Back to basic is behelpen

Op een gasfles of mini-fornuisje koken is behelpen; alles moet stevig staan, uit de wind, en veilig uit de buurt van kinderen en huisdieren. Je hebt op de camping bovendien niet een enorme voorraadkast tot je beschikking. Een eenpansgerecht is de oplossing.

Probeer toch gezond te eten

Op vakantie ben je heerlijk uit de dagelijkse sleur. Maar ook uit je ritme. Je gaat vaak later naar bed, bent veel in touw en komt met allerlei andere mensen en (eet-)gewoontes in aanraking. Extra belangrijk om gezond te blijven eten en te zorgen dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt.

Keep it cool

Daarom zit in elk deze eenpansgerechten een beetje zuivel. Melkproducten zitten namelijk vol belangrijke bouwstoffen als eiwitten en vitamines en mineralen als vitamine B2 en B12, foliumzuur, calcium, kalium en magnesium. Daar wil je dus niet zonder zitten, op de camping. De meeste campings hebben verlengsnoeren zodat je een koelkastje kunt aansluiten op het elektriciteitsnet. Zo blijft je zuivel lekker vers en koel. Handig voor een van deze eenpansgerechten:

Drie makkelijke recepten voor op de camping

Romige pasta met broccoli en kaas

Vega Quesadilla met groenten

Tortilla (Spaanse omelet) met kaas


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.