De leukste (kook)boeken als feestdagencadeau

Cadeaustress voor Sinterklaas of Kerst? Een (kook)boek is het perfecte feestdagencadeau om te geven óf zelf op je verlanglijstje te zetten. Wij selecteerden de mooiste exemplaren met een glansrol voor zuivel. Pagina’s vol inspiratie om iets origineels op tafel te zetten.

feestdagencadeau

IJs & Co – Aniek Keijsers

Zoetekauw Aniek Keijsers eet het liefst elke dag ijs. In haar keuken experimenteert ze uren met technieken en smaken. Blader door haar vrolijke kookboek met smakelijke foto’s en je krijgt gegarandeerd zin in ijs. Het boek staat boordevol ijsrecepten die je met én zonder ijsmachine kunt maken. Er komen allerlei ijsvariaties aan bod zoals roomijs, yoghurtijs, softijs en sherbetijs: dat is sorbetijs waar een beetje zuivel aan is toegevoegd voor een lekker romige smaak.

IJs & Co

Kaas uit eigen keuken – Nils Kosters

Altijd al eens zelf kaas willen maken? Nils Koster, kaasmaker op Vlieland, laat zien dat dit helemaal niet moeilijk is. Met een paar liter melk (en wat oefening) maak je zo een eigen stukje kaas. Stap voor stap geeft hij uitleg voor het maken van zo’n veertien soorten kaas waaronder Parmezaan, feta en camembert. Achterin vind je lekkere recepten om je zelfgemaakte kazen te verwerken in heerlijke gerechten. Het perfecte handboek voor beginnende hobbykaasmakers! 

Kaas uit eigen keuken

Pap Porridge – Fern Green

Supergezonde ontbijtbowls voor een dag vol energie: in dit boek zijn meer dan zestig eigentijdse variaties op pap verzameld. Het boek bestaat uit drie delen: warme porridge, koude porridge en smoothie-porridge. Naast echte klassiekers als havermoutpap en rijstepap staan er ook originele recepten in zoals boekweitpap met blauwe bessen en banaan of quinoa met vanille en peer. De ontbijtrecepten zien er niet alleen lekker uit, maar smaken ook nog eens fantastisch.

Pap Porridge

Van de plank – Sabrina Fauda-Role

Alleen al van de omslagfoto loopt het water je in de mond. Dit boek bevat dertig soorten borrelplanken, voor elk moment van de dag én uit verschillende keukens. Telkens met drie recepten en allerlei tips om de plank verder mee aan te vullen. Onze favorieten: de alpenplank met drie soorten gesmolten kaas en de dessertplank met limoencheesecake, rijstpudding en frambozentaart. Een prachtig feestdagencadeau om te geven, bijvoorbeeld met een mooie plank erbij. 

Van de plank

Kerst: Het kookboek – Donna Hay

Koken met kerst kan een uitdaging zijn, zeker voor een groot gezelschap. De Australische tv-chef Donna Hay maakte daarom het ultieme kookboek voor een zalige en ontspannen kerst. Het staat vol simpele maar feestelijke gerechten – zoals broccoli met citroenboter en munt-spinaziedip met yoghurt – en tijdbesparende tips om partystress te voorkomen. Ook de zoete gerechten zijn pure verwennerij: zeg nou zelf, een zuurstokmilkshake brengt je toch direct in kerststemming?

Kerst: Het kookboek


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *