De 10 meest memorabele melkreclames

Melk is goed voor elk, Melk de witte motor en ‘Nog zo gezegd: geen bommetje!’. Heel wat reclamemakers bogen zich afgelopen decennia over zuivelpromotie. En dat levert anno nu een rij nostalgische filmpjes op. De 10 meest memorabele melkreclames.

Melkreclame

1. Bommetje (1997)

Nog zo gezegd: geen bommetje! Misschien wel dé grootste reclamehit van de Nederlandse tv-geschiedenis. Niet voor niets uitgeroepen tot Reclame van het Jaar in 1997.

2. Zijspan (1998)

En ook voor Milkshake van Melkunie werd acteur Peer Mascini van stal gehaald. Inclusief koe in zijspan.

3. Oe la la! (1988)

Wie kent ‘m nog? Dit ietwat dubbelzinnige filmpje over melk. Een pareltje uit 1988.

4. Melk, de witte motor (1985)

Dat haar, die make-up, die schoudervullingen! Op en top jaren tachtig, deze commercial. Minstens zo kenmerkend voor die tijd: de slogan ‘Melk, de witte motor’.

5. Puur (1990)

Coberco koos voor puur met deze borstgevoede baby. De melk in hun pakken kwam wel van koeien, hoor.

6. Rintje! (2010)

Melk is de basis voor kaas, dus vooruit, deze reclame mag ook in het rijtje. Omdat Rintje zo leuk is!

7. Domo vla (1984)

“Hopjes, vanille en chocola, we maken Domo- Domo- Domo-vla!” Ja mensen, dat was die ene met die roze en gele koeien. Alweer dertig (!) jaar oud.

8. Miss Montreal! (2008)

Herken je ‘r? Deze kaasreclame uit 2008 met aanstekelijk liedje betekende de doorbraak van zangeres Miss Montreal. Ze werd uitgenodigd bij verschillende programma’s en werd zo een bekende zangeres.

9. Tjolk (1988)

Ojaaa, Tjolk! Weet je nog? Het drankje is trouwens nieuw leven ingeblazen. Wat ons betreft kan deze old school reclame zo weer op tv.

10. Sex sells (2015)

Sex sells, weet kaasmerk Milner. En daarom selecteerde het de prachtigste lijven voor dit aangename filmpje. Misschien niet memorabel, want gelanceerd in 2015, maar wel mooi.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *