Boerenzuivel: shoppen bij de boer

boerenzuivel

Melk, kaas, yoghurt en andere zuivel halen we meestal in de supermarkt. Maar je kunt het kunt het ook rechtstreeks van de boer kopen. Boerenzuivel heet dat. Vaak net iets duurder, maar wel vaak met een uitgesproken smaak.

Boerenzuivel

Niet alle boeren die zelf zuivel maken zijn makkelijk te vinden. Gelukkig is er ook een club van boeren die zelf een eigen keurmerk hanteren: Echte Boerderijzuivel. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de garantie dat de zuivel ook echt op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen of geiten.

Boerenkaas

Het is echter geen beschermde titel, zoals Boerenkaas. Die naam is door de Europese Unie erkend en beschermd als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Alleen kaas die echt op de boerderij bereid is, met de verse, rauwe melk afkomstig van de eigen veestapel, mag Boerenkaas heten.

Trendy

Zuivel die je rechtstreeks bij de boer haalt past prima in de nieuwste trends op het gebied van voeding, waarbij je onbewerkte producten uit je eigen regio gebruikt. Een echt korte keten-initiatief Boerenkaas en andere boerenzuivel heeft net wat meer smaak dan ‘gewone’ zuivel.

Wil je meer weten over boerenzuivel? Lees hier meer.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *