Betrouwbare blogs over gezonde voeding

We willen allemaal gezond zijn en blijven en goede voeding speelt daarbij een cruciale rol. Maar wat is nu gezond? Op het internet wemelt het van de kenners, met allemaal weer een ander verhaal. Maar wie kun je nu echt vertrouwen? Een klein overzicht.

blogs gezonde voeding

Voeding en kanker

Een op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker en per jaar overlijden ruim 44.000 mensen in Nederland aan een van de vele vormen van deze ziekte. Er is veel goede en minder goede informatie over de link tussen voeding en kanker op het internet. Bespaar je de moeite van het googlen en kijk meteen op www.voedingenkankerinfo.nl.

Wetenschappelijk onderbouwd

Op deze website vind je relevante en juiste informatie over de rol van voeding ter preventie van kanker, over wat je kunt eten tijdens de behandeling en over wat goede voeding is na de behandeling. Geschreven door diëtisten en wetenschappers met specialismen in kanker en voeding. Alle informatie op deze website wordt voortdurend aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Puur gezond

Lekkere, gezonde en duurzame recepten met zoveel mogelijk onbewerkte ingrediënten zijn helemaal hip. Maar helaas staan dit soort recepten vaak op websites van goeroes, die ook een hoop twijfelachtige feiten verkondigen. Op www.puurgezond.nl is alle informatie afkomstig van een team van diëtisten die al die wilde verhalen kritisch doorlichten.

I am a Foodie

Jong, hip en deel je elke gezonde zelfgemaakte salade met al je volgers op Instagram? Dan ken je alle bekende voedingbloggers die raw, organic, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en vooral happy zijn. Bij I am a Foodie zijn de bloggers ook jong, hip en gelukkig. Maar waar anderen je elke ochtend bijvoorbeeld een beker vol klei laten drinken, behoeden deze bloggers (allemaal gediplomeerde diëtisten) je van schadelijke trends.

Het Voedingscentrum

Als je de vele meningen op internet mag geloven, dan is het Voedingscentrum hopeloos achterhaald. Niets is minder waar. Het Voedingscentrum geeft advies op basis van de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Hierin zitten de meest recente wetenschappelijke inzichten verwerkt. Bovendien is het Voedingscentrum onafhankelijk (ook al wordt vaak beweerd dat dit niet zo is). Ze worden betaald door ons allemaal (het wordt geheel vanuit de overheid gefinancierd) om alle inwoners van Nederland op een goede manier over voeding te informeren.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *