Baileys-latte: romige cocktail voor koffieliefhebbers

Espresso, melk en Baileys. Dat zijn de drie ingrediënten voor het maken van een Baileys-latte. Je kunt deze romige koffiecocktail zowel warm als koud bereiden. Een heerlijk drankje voor na het diner, als alternatief voor een gewone kop koffie.

baileys-latte

Koffie na het avondeten: een traditie

Voor veel mensen is het een gewoonte: een kopje koffie drinken na het avondeten. Behalve dat dit een traditie is in veel landen, heeft het ook een functie. Italianen zweren bijvoorbeeld bij een espresso na het diner, om de maaltijd goed te verteren. Wil je wel eens wat anders? Dan is een romige Baileys-latte de ultieme afsluiting van een lekker diner. De diepe, sterke smaak van koffiebonen combineert uitstekend met een shotje likeur.

Cocktail met espresso, melk en Baileys

De Baileys-latte valt in categorie koffiecocktails – net als de Espresso Martini, de Spanish Coffee en de Irish Coffee. Niet alleen in een restaurant, maar ook thuis serveer je in een handomdraai een indrukwekkende koffiecocktail voor je gasten. Een Baileys-latte is in tien minuten gemaakt. En dat met slechts drie basisingrediënten: espresso, volle melk en Baileys. Voor de garnering kun je een snufje kaneelpoeder en chocoladeschaafsel gebruiken.

Warm in de winter, ijskoud in de zomer

In de winter is een dampende Baileys-latte (zie recept) het perfecte dessert. Of een heerlijk opwarmertje na een stevige (strand)wandeling. Weer eens wat anders dan warme chocolademelk. Maar naast de warme variant heb je ook de Baileys iced latte. Juist, die wordt ijskoud geserveerd. Hiervoor schenk je koude melk in een glas met ijsblokjes. Voeg daar een espressoshot en Baileys aan toe en top dit af met een bolletje vanille-ijs. Genieten maar!

Ingrediënten

 • 50 milliliter Baileys
 • 1 shot espresso
 • 150 milliliter volle melk
 • 1 eetlepel chocoladeschaafsel
 • Snufje kaneelpoeder

Verder nodig: Maatbeker, groot glas en melkopschuimer.

Bereiding

 1. Verwarm de melk en gebruik een melkopschuimer om deze lekker luchtig te maken.
 2. Schenk de melk in een groot glas.
 3. Bereid in een ander kopje de espresso.
 4. Giet de espresso bij de melk.
 5. Meet de Baileys af in een maatbeker en voeg die bij de melk en de espresso.
 6. Garneer de Baileys-latte met een snufje kaneel en het chocoladeschaafsel.

Serveertip: Zin in iets zoets bij je koffiecocktail? Presenteer de Baileys-latte dan met een schaaltje mokkaboontjes.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *