8 loeigoeie koeienliedjes

koeienliedjes

Een batterij vette liedjes en 25 bonusnummers bewijzen dat er muziek in de koe zit. Luister, oordeel zelf en zet je muziekspeler desgewenst loeihard.

8. Black Cow – Steely Dan

38 jaar na de verschijning zijn kenners het nog altijd niet eens waarover dit nummer gaat. Wel zijn er veel theorieën: van ‘uit een slechte relatie stappen’ tot ‘een ode aan zelftwijfel’ en van ‘een commentaar op het nachtleven tot ‘verwijzingen naar de Hindoe-cultuur’.

7. Holy Cow – Lee Dorsey

Lee Dorsey is vooral de man van Working In The Coal Mine uit 1966, maar dit koeiennummer was de opvolger van die hit. Wist je trouwens dat Dorsey naast zanger ook bokser was onder de naam Kid Chocolate?

6. Cow Town – Carly Simon

Carly Simon is verantwoordelijk voor het grootste raadsel in de muziekgeschiedenis: over wie gaat You’re So Vain? Met Cow Town uit 1976 hield ze het allemaal wat overzichtelijker. Dat gaat gewoon over een koeienstad.

5. Sinaloa Cowboys – Bruce Springsteen

Tussen de koeien mogen de koejongens natuurlijk niet ontbreken. Bruce Springsteen maakte met dit nummer een prachtige cowboysong. Het staat op zijn akoestische album The Ghost Of Tom Joad uit 1995.

4. Holy Cow – The Band

Ook de band met de beste bandnaam aller tijden doet een duit in het koeienzakje. Deze cover uit 1973 laat het origineel van Lee Dorsey toch wel een beetje verbleken. Maar dat is onze mening hè.

3. Space Cowboy – Jamiroquai

Of de koeien hiervan gaan dansen weten we niet, maar wij in ieder geval wel. En je wordt er nog high van ook. Althans figuurlijk dan. Volgens Jay Kay van Jamiroquai is dat namelijk de betekenis van Space Cowboy.

2. For All The Cows – Foo Fighters

Bijna vergeten kwaliteitstrack van frontman Dave Grohl en consorten. Het lekker relaxte liedje voor alle koeien stamt van hun debuutplaat uit 1995 en verscheen alleen in Nederland en in de UK als single.

1. Cow Cow Boogie – Ella Fitzgerald

Het ultieme zondagochtend country-boogie-blues-koeiennummer. Maak een espressootje, schuim wat melk op, zet je raam open, zet deze classic van Ella op repeat en je dag kan niet meer stuk. Koekoek.

Beluister deze 8 liedjes + 25 bonuskoeiennummers op Spotify

Luister ook onze lekkere melkparade!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *