5 leuke (kook)boeken voor onder de kerstboom

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor onder de kerstboom? Wij zetten de mooiste boeken waarin zuivel een hoofdrol speelt voor je op een rij. Van een handboek over Hollandse kaas tot een kookbijbel voor cheesecakefans.

koken met kerst

1. Kaaskenner word je zo – Tristan Secard

De Franse journalist Tristan Secard houdt van kaas. Zoveel zelfs dat hij zich zes jaar geleden liet omscholen tot kaasboer. Samen met zijn tweelingbroer opende hij een kaaswinkel in het oude centrum van Lille. In dit rijk geïllustreerde handboek verenigt hij zijn passie voor schrijven en kaas. Secard behandelt maar liefst 420 internationale kazen. Met zijn boek stel je de ideale kaasplank samen en ontdek je de perfecte wijn-kaascombinatie. Hét feestdagencadeau voor kaasfans!

1. Kaaskenner word je zo - Tristan Secard

2. Boter, botten, zout – Nicole Pisani 

Voor chef-kok Nicole Pisani begint een maaltijd met boter, botten en zout. Van deze drie basiselementen is boter de smaakmaker in haar keuken. Pisani bewerkt boter met allerhande kruiden. Haar boek leert je de basisrestauranttechn0ieken én stimuleert je om gewaagde smaken te combineren. De recepten zijn niet doorsnee: denk aan in bladeren gerookte zeeduivel met ‘fivespiceboter’ of cupcake-brownies met bruine boter en zout.

2. Boter, botten, zout - Nicole Pisani

 3. Van de melkboer – Leanne Kitchen

Dit stijlvolle boek is een vurig pleidooi voor ambachtelijke zuivelproducten en vertelt je alles over kaas, room en melk. Eerlijk en vooral heerlijk. Met veel achtergrondinformatie over de bereidingswijzen, de verschillende soorten, de geschiedenis van zuivel én met 135 smakelijke recepten. Van hartig tot zoet en van alledaagse kost tot exclusieve creaties voor bijzondere gelegenheden zoals Kerstmis. Een onmisbaar naslagwerk voor zuivelliefhebbers.

3. Van de melkboer - Leanne Kitchen

4. Hollandse kaas – Betty Koster

Kaasexpert Betty Koster reisde heel Nederland door en bundelde haar veertig favoriete kazen van eigen bodem in dit boek. Van een Friese Camembert en een Beemsterkaas tot verse kaas van de Wadden. Daarnaast vertelt ze het verhaal achter de kazen: van de makers, de dieren en het gras tot het landschap. Fotograaf Desiré van den Berg legde deze bijzondere kaasreis vast: de verschillende seizoenen, de ontmoetingen met de boeren en het melken om vijf uur ’s ochtends.

4. Hollandse kaas - Betty Koster

5. Cheesecake – Sabine Koning

Een enkele reis naar de cheesecakehemel, belooft auteur Sabine Koning ons op de achterflap van haar nieuwste boek. Lees alle do’s en don’ts om zelf het perfecte exemplaar te bakken. Welke roomkaas kun je het beste gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat de bodem goed stevig is? De cheesecakebijbel bevat vijftig recepten, inclusief ‘double trouble cheesecakes’, zoals tiramisu-cheesecake en varianten met een huppeltje (lees: scheutje alcohol) zoals een mojito-cheesecake.

5. Cheesecake - Sabine Koning


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *